Libra Internet Bank devine prima bancă din România care va oferi un produs dedicat dezvoltatorilor imobiliari care construiesc clădiri certificate Green Homes, în urma parteneriatului încheiat cu ROGBC – Consiliul Român pentru Clădiri Verzi

  • Prin acest parteneriat, Libra Internet Bank va oferi, în premieră, un produs bancar destinat exclusiv dezvoltatorilor imobiliari care vor construi cu o deosebită grijă față de mediul înconjurător, clădirile rezultate fiind certificate Green Homes.
  • Totodată, Libra Internet Bank va oferi și dobânzi preferențiale clienților persoane fizice care achiziționează o locuință certificată Green Home (Clădire Verde) de către Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (ROGBC).

București, 03.08.2021. Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (ROGBC) și Libra Internet Bank au încheiat un parteneriat strategic, în urma căruia banca va lansa în premieră pentru piața din România un produs dedicat dezvoltatorilor imobiliari care vor construi Clădiri Verzi.

Totodată, Libra Internet Bank va facilita accesul persoanelor fizice la astfel de locuințe verzi, prin acordarea de finanțări cu dobânzi reduse pentru aceste achiziții. Dincolo de costurile mai mici de finanțare, acești clienți se vor putea bucura și de un alt mare beneficiu: cel mai mic preț posibil pentru întreținere, datorită construirii inteligente cu grijă față de mediul înconjurător și a utilizării resurselor de energie alternativă.

„Parteneriatul cu Libra Internet Bank va contribui atât la creșterea piețelor imobiliare și bancare, cât și la programul nostru de informare și conștientizare referitor la grija față de mediul înconjurător, prin construirea în mod responsabil. Oamenii vor trăi mai sănătos într-o Clădire Verde certificată, calitatea vieții de aici fiind net superioară față de clădirile obișnuite”, a declarat Andrei Botiş, Președinte al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi.

„Suntem specializați în oferirea de soluții de finanțare pentru dezvoltatorii imobiliari, alături de care suntem de 7 ani. În baza acestui parteneriat inovator, le vom oferi dezvoltatorilor imobiliari oportunitatea de finanțare de care aveau nevoie pentru construirea clădirilor verzi, prin lansarea, în curând, a unui produs dedicat, unic pe piața din România. În plus, vom facilita accesul clienților persoane fizice la aceste locuințe sustenabile, realizate la cele mai înalte standarde de mediu și eficiență energetică”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice bănci din România în ultimii ani, fiind specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari și agribusiness-ul. Banca acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.

Despre Romania Green Building Council (ROGBC)

Romania Green Building Council este o asociație non-profit ce susţine cauza construirii în mod responsabil faţǎ de mediul înconjurǎtor, fiind organizația care acordă certificatele Green Homes.

Green Homes (Clădirile Verzi) reprezintă un termen folosit pentru clădirile construite și folosite într-un mod responsabil față de mediul înconjurător, în tot ciclul de viață al acestora: design, construcție, folosință, întreținere, renovare și demolare.

Pentru informații suplimentare:

Monica Ardeleanu

e-mail: info@rogbc.org

www.rogbc.org