fbpx

Interviu Wall-Street.ro: Andrei Botiș, CEO NAI România: Prețurile locuințelor din România nu sunt nici mari, nici mici. Sunt cum le dictează piața

Jurnalistul Adrian Ungureanu l-a intervievat în exclusivitate pe Andrei Botiș, CEO Nai România.

Apartamentele din România s-au scumpit foarte mult în ultimii ani, Ion Țiriac descriind această evoluție ca fiind una „obscenă”, iar, în contextul actual, cumpărătorii se așteaptă la o scădere consistentă a prețurilor, dar atât timp cât sunt români dispuși să achite sumele solicitate de dezvoltatori, locuințele nu se vor ieftini brusc, este de părere Andrei Botiș, CEO-ul companiei de evaluare NAI România.

Expertul în evaluare imobiliară a explicat pentru wall-street.ro că, în prezent, ca și în multe alte perioade din ultimele două decenii, piața din România a fost una a vânzătorului, în condițiile în care oferta a fost mai mereu sub nivelul cererii, iar în condițiile în care cererea a continuat să crească, prețurile nu aveau cum să nu crească și ele.

„Când cei care cumpără sunt mai mulți decât cei care vând, vorbim despre o piață a vânzătorului. Când este o piață a vânzătorului, înseamnă că nu prea ai de unde alege, prin urmare, vânzătorul de află într-o poziție care-l favorizează. Când procentul este inversat, vorbim despre o piață a cumpărătorului. Atunci, cumpărătorul devine mai pretențios, pentru că are mai multe oferte.

Dar problema e că, în România, exceptând situațiile de recesiune, când prețurile au scăzut dramatic, nu prea am avut situații în care oferta să depășească cererea. La noi, încă este o piață a vânzătorilor”, ne-a spus Andrei Botiș.

Citește interviul în întregime la https://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/291169/andrei-botis-ceo-nai-romania-preturile-locuintelor-din-romania-nu-sunt-nici-mari-nici-mici-sunt-cum-le-dicteaza-piata.html