fbpx

Interviu Wall-Street.ro cu Andrei Botiș, CEO NAI Romania: Investițiile în clădiri vechi pot aduce o profitabilitate chiar și de 100%

Clădirile din centrele orașelor au un avantaj pe care multe dintre clădirile noi nu le au, acela fiind amplasamentul în interiorul orașelor, prin urmare, chiar dacă în unele cazuri prețul de achiziție nu este unul mic și mai necesită și fonduri suplimentare pentru renovare, câștigurile pe care le pot genera aceste imobile pot fi chiar duble față de bugetul investit.

Andrei Botiș, președintele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi și CEO-ul companiei de evaluare NAI România, a explicat în cadrul conferinței Urban re:Fresh, organizată de wall-street.ro, că, deși există multe vicisitudini în tot procesul de achiziție și renovare a unui monument istoric, investitorii își pot dubla banii.

Potrivit lui, cei care au simțit acest potențial, au început deja să investească în imobilele vechi din centrele orașelor, în special în Capitală, numărul solicitărilor de evaluare a monumentelor istorice și a clădirilor vechi crescând simțitor în ultimii ani.

Acest interes ridicat este dat de două elemente foarte importante pe care investitorii le caută și care sunt oferite de clădirile vechi: locația și rentabilitatea mare.

Desigur că nu oricine își permite o astfel de achiziție, pentru că necesită și sume substanțiale pentru investiții, dar ținând cont de prețul de achiziție, uitându-ne la câteva exemple din Capitală, dar și din alte orașe, am putut observa că au generat o profitabilitate de la 50% chiar până la 100% din capitalul investit” a subliniat Andrei Botiș.

Acesta a explicat că rentabilitatea poate fi crescută dacă în acele clădiri sunt desfășurate și activități de natură comercială, care pot genera venituri suplimentare pentru investitor.

Potrivit lui Andrei Botiș, sunt proprietăți care se vând în medie la 1.200 – 1.500 euro/mp în centrul Bucureștiului, foarte aproape de parcuri, situate în zone foarte atractive, care, chiar dacă necesită investiții, pot fi vândute la prețuri mult peste nivelul acestor investiții.

Citește interviul în întregime: https://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/290673/investitiile-in-cladiri-vechi-pot-aduce-o-profitabilitate-chiar-si-de-100.html